Mandala voor Kinderen
Door mandalas (heelheidstekeningen) te tekenen kunnen we weer ons centrum vinden en dat op papier uitdrukken. We vinden daardoor gevoelsmatige houvast en rangschikken ook nog eens het onbewuste. Je zou kunnen zeggen dat het tekenen van mandalas ons mentaal-emotioneel helpt opruimen. De indrukken die kinderen te verwerken krijgen zijn overweldigend. Opgroeien opzichzelf zit al vol uitdagingen en voortdurende verschuivingen maar opgroeien in een wereld vol instant-prikkels is een extra uitdaging voor de jonge mens.
Ik ben Shahaira, moeder van drie kinderen en werk altijd met veel plezier met mandalas. Ook heb ik jarenlange professionele ervaring met kinderen en gaf bijvoorbeeld therapie en begeleiding aan de jonge bewonertjes een Kindertehuis. De mandala Workshops zijn ook altijd erg populair. Daarnaast werkte ik in mijn eigen drukke praktijk met volwassenen en jongeren met uiteenlopende hulpvragen en gaf bedrijfstrainingen op het gebied van gezondheid en mentaal welzijn. Maar vooral het werken met kinderen spreekt mij aan. Die kleintjes met al hun mogelijkheden en hun uitdagingen op het pad naar volwassenheid; ik maak er graag een onderdeel van uit!
Mandalas - Je bent die interessante cirkelvor- mige patronen zeker wel eens tegengekomen. En dat is niet verwonderlijk want mandalateke- nen is een eeuwenoude wereldwijde traditie met rangschikkende en rustgevende effecten op de menselijke psyche, voor zowel jong als oud.
Mandala-expressie De lessen Mandala-expressie voor kids is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft dus niet ‘iets’ te hebben om mee te doen. De combi van mandala-tekenen en allerlei expressie- en ontspan- ningsoefeningen is prettig en maakt de weg vrij voor het onbewuste om mentaal-emotionele ervaringen te herschikken en los te laten en zorgt ervoor dat het kind weer lekker ‘leeg’ is, op weg naar de duizenden andere indrukken van de week. Maar ondanks alle waarom-het-goed-issen, is het vooral erg leuk voor uw kind(eren) om te doen. Locatie Kindercentrum Haarlem St. Jorisveld 1 2023 GD  Haarlem. Het Kindercentrum bevindt zichop de locatie van de oude Ripperda Kazerne, in de hoek van de Schoterweg en de Kleverlaan in Haarlem-Noord.
“Een kind creatief bij zijn of haar persoonlijke verhaal coachen, zonder het verhaal te hoeven benoemen, is een wonderlijk iets…”
De lessen Een lesperiode bestaat uit 8 weken waarna weer een nieuwe periode volgt. Deelname kan natuurlijk altijd verlengd worden. Een les duurt 1,5 uur waarbij het kind volop gebruik maakt van de aanwezige materialen. Het laatste deel van de les wordt besteedt aan expressie-oefeningen. Dat kunnen actieve en inspannende oefeningetjes zijn of juist diep ontspannende. Hierdoor kan het limbische brein (emotionele brein) nog beter de door mandala- tekenen gerangschikte en geordende indrukken (die veelal in spierspanning wordt uitgedrukt) weer loslaten. Een lesgroep bestaat maximaal uit 12 kinderen. Het lesgeld is 115 euro per 8 weken, excl. BTW. inclusief alle materialen.
Voor aanmeldingen of vragen kun je me HIER altijd bereiken of klik boven op de contactpage.
Ontdek de Kracht
van jezelf